BakkerWilco
  • Home
  • Brood
  • Gebak
  • Taarten
  • Lekkernijen
  • Kinderfeestjes
  • Specialiteiten
  • Relatiegeschenken / Verrassingspakketjes
  • Contact
  • Nieuws
Foto

Nieuws

NBT Magazine nr. 4  september 2020

www.bakkerwilco.nl/nieuws.html

Hier onder de tekst

​SUNMIX 6 SPIRAALKNEDER
Het werd op 1 juli al bekend dat bakker Wilco de grote winnaar was van onze winactie in samenwerking met SVM bakery machines. Zodoende gingen wij eind juli samen met Alex de Haan van SVM bakery machines richting Emmer-Compascuum waar bakker Wilco gevestigd is om de spiraalkneder (Sunmix 6) die wij namens SVM bakery machines mochten weggeven te overhandigen.
Het is toch wel een hoogtepunt in het korte bestaan van ‘Bakker Wilco’, het in ontvangst nemen van de splinternieuwe Sunmix 6 spiraalkneder, want op 1 november jongstleden (2019) nam Wilco Conijn Drenth Bakkerij over in Emmer-Compascuum. “Ik was wel een beetje aan het rondkijken of ik een bakkerij kon overnemen, mede doordat er wat onzekerheid heerste bij de bakkerij waar ik in dienst was. En toen kwam half augustus vorig jaar het bericht online dat Annemiek en Renate Drenth de bakkerij te koop aanboden. Ik werd meteen getipt en ben natuurlijk gaan kijken. De klik was er en toen ik in de winkel met open bakkerij kwam, was ik meteen verliefd. En alles was spic en span, terwijl de bakkerij toch al ruim tien jaar bestond. Hier was ik naar op zoek en ik had het niet beter
kunnen treffen.”​
​
ZELF BROOD BAKKEN
“Daarna is het snel gegaan”, zo vervolgt Wilco. “Ik wilde graag voor de feestdagen de bakkerij overnemen, dus is op 1 november 2019 de overdracht geweest. Annemiek heeft nog tot half augustus van dit jaar bij ons gewerkt, maar nu hebben we een nieuwe broodbakker erbij. Ik wilde namelijk graag mijn eigen brood gaan bakken, iets wat voorheen niet gebeurde. Dus daarom is er ook wel het een en ander veranderd in de bakkerij. We hebben een nieuwe broodbakstraat aangeschaft en er is inmiddels ook een rotatieoven geplaatst. Ik kan nu brood bakken volgens mijn eigen recepten. In de afgelopen 28 jaar heb ik heel wat ervaring opgedaan en het allerleukste aan het bakkersvak is voor mij dat ik constant mijn creativiteit kan gebruiken om nieuwe bakideeën en recepten uit te proberen en te realiseren.”

BAKKER WILCO
Het zelf bakken van brood is een bewuste keuze. “Ik ben niet afhankelijk van een andere bakker en ik kan mijn eigen assortiment met een hoge kwaliteit bieden. Dat was voor mij een vereiste. Dat is een van de dingen die we dan aangepast hebben, maar we hebben ook veel voortgezet. Het banket dat hier verkocht werd, was van een zeer hoog niveau en door de aanwezigheid van Annemiek die nog een tijdje is gebleven om te helpen, heb ik daarvan veel overgenomen. Ik ga nog wel wat meer mijn eigen stempel drukken, zoals een
naamsverandering. De naam is nu Bakker Wilco.

OPSTARTFASE
In Emmer-Compascuum zijn de bewoners ook blij met de komst van Bakker Wilco. “Ik heb alleen maar leuke reacties gekregen en zeker het feit dat we ons eigen brood bakken, vinden ze geweldig. Maar ik ben ook enorm geholpen door Annemiek en haar moeder werkt nog steeds bij ons in de winkel. Daardoor hebben we echt een goeie start gehad, ondanks alle perikelen rondom corona. Ik heb zelf geen vergelijkingsmateriaal met afgelopen jaren, maar ik hoor dus dat het echt drukker wordt. Dat is allemaal heel erg bemoedigend en ik ben ook heel blij met hoe het nu allemaal loopt. We zitten nog steeds een beetje in de opstartfase en het is af en toe nog wel aftasten, maar als we de boel straks goed op de rit hebben, ben ik ervan overtuigd dat er nog mooie dingen in het verschiet liggen.”

GROEI
Daarmee doelt Wilco onder meer op het opzetten van derde kanaal leveringen. “Dat doen we op dit moment bijna niet, maar als we optimaal draaien, dan is dat zeker iets waar we groei in kunnen realiseren. En in de toekomst is er eventueel ook nog wel ruimte om te groeien, want achter de huidige bakkerij is er nog een perceel vrij. Maar dat is echt iets voor de verre toekomst. We moeten niet te hard van stapel lopen meteen, maar dromen mag altijd.”

SUNMIX 6
Dan is het tijd voor een officiële handeling: de overhandiging van de nieuwe spiraalkneder, waarvoor Alex de Haan de aangewezen persoon, want SVM Bakery Machines stelt immers de spiraalkneder gratis ter beschikking. Wilco Conijn is maar wat blij met de Sunmix 6.
“We kunnen hem echt goed gebruiken. Zeker omdat we kleinere batches maken van bepaalde broden, is het nu niet meer nodig om de grotere kneder aan te zetten en kunnen we deze Sunmix 6 gebruiken. We zijn er heel blij mee en hij krijgt een mooi
plekje”, zo vertelt Wilco als hij wijst naar de plek waar hij de spiraalkneder wil zetten. Als Alex Wilco de werking van de spiraalkneder laat zien, groeit het enthousiasme bij de bakker. “Hij komt echt goed van pas. Zoals gezegd hebben we de laatste tijd veel geïnvesteerd om zelf brood te kunnen produceren en je moet eerst geld verdienen voordat je het kunt uitgeven. Daarom is het zo mooi dat we dit winnen.”

DROOM UITGEKOMEN
Nog geen negen maanden geleden nam Wilco de bakkerij over en toch mag je stellen dat Wilco samen met zijn vrouw Marjan genoeg meegemaakt hebben. “Er is veel gebeurd in negen maanden inderdaad. We hebben door alle corona-maatregelen ook wel wat voor ons kiezen gekregen, maar je moet gewoon door. We hebben meteen een gratis bezorgdienst opgezet bijvoorbeeld. Gelukkig zien we nu de omzet gestaag groeien. Er is nog genoeg te doen, maar ik ben nog steeds blij dat ik een jaar geleden de keuze heb gemaakt om de bakkerij over te nemen. Dit was de droom en die droom is uitgekomen.”
www.bakkerwilco.nl
Foto
Runde N.Z. 97
7881 JK Emmer-Compascuum
telefoon 06-10409759
​e-mail: info@bakkerwilco.nl
​
Openingstijden:
Maandag t/m Vrijdag : 8.00 - 17.00 uur
Zaterdag: 8.00 - 16.00 uur
©  Bakker Wilco  
  • Home
  • Brood
  • Gebak
  • Taarten
  • Lekkernijen
  • Kinderfeestjes
  • Specialiteiten
  • Relatiegeschenken / Verrassingspakketjes
  • Contact
  • Nieuws